top of page

Новини та події

"Мандруємо у світ SТЕМ" - місячник креативних уроків!

Упродовж місяця учні нашої школи вирушили у захопливу подорож до світу STEM (наука, технології, інженерія та математика). Ця мандрівка ще триває та сповнена цікавих дослідів, творчих завдань та практичних проектів, які допомогли учням не лише здобути нові знання, але й розвинути креативність, критичне мислення та навички співпраці.

Ось лише декілька цікавих моментів з цієї подорожі:

  • Учні 5-Б класу дослідили математику в нашому повсякденному житті: вони обчислювали, скільки літрів повітря проходить через наші легені за добу, скільки води ми втрачаємо під час чищення зубів, скільки кроків потрібно зробити, щоб пробігти 1 кілометр, та скільки енергії ми витрачаємо протягом дня.

  • Семикласники поринули у світ Архімеда: вони досліджували число Пі, вивчали принцип роботи важеля, вимірювали величини для визначення густини речовин, а також проводили обчислення в електронних таблицях.

  • Другокласники дізналися, як впорядковувати дані: вони складали календар іменинників класу, вибирали смачні гостинці, зважували продукти та навіть допомагали батькам вибрати плитку для ванної кімнати.

  • Учні 9-А класу дослідили біотехнології: вони вивчали, що таке біотехнології та що можна отримати з їх допомогою, досліджували традиційні методи випікання хліба та виготовлення сиру, а також моделювали дріжджові та бактеріальні клітини.

  • Четвертокласники дослідили реактивний рух: вони власноруч виготовили сегнерове колесо та випробували його на практиці, а також вивчали, де можна спостерігати реактивний рух, та розв'язували задачі на заощадження енергії.

  • Учні 4-Б класу закріпили свої математичні знання: вони розв'язували задачі на знаходження периметра та площі, а також конструювали та випробували сегнерове колесо.

  • Учні 2-В класу відзначили Всесвітній день моркви: вони досліджували розмір та вагу моркви, її смак та будову, а також посіяли насіння, щоб виростити власний урожай.

  • Учні 2-Б класу "приймали" гостей з Африки: вони знайомили їх з пам'ятками культури Львова, конструювали та виготовляли писанки-витинанки.

  • Учні 3-А класу вирушили у мандрівку з хмарками: вони дослідили, як утворюються хмари та з якої хмари йде дощ, а також дізналися про види хмар та цікаві факти про них.

Це лише декілька прикладів з безлічі цікавих та пізнавальних уроків, які відбулися протягом місячника креативних уроків "Мандруємо у світ STEM".

Місячник є справжньою подорожжю у світ знань та творчості для наших учнів. Вони не лише здобувають нові знання та навички, але й навчаються працювати у команді, мислити креативно та досліджувати світ навколо себе.

Дякуємо всім вчителям, які організували такі цікаві та змістовні уроки!



4 перегляди0 коментарів
bottom of page