top of page

Новини та події

Хай буде весна! Родинне свято у день Стрітення

Сьогодні в день Стрітення Господнього, діти, вчителі та батьки були разом!

Родинне свято вдалося і принесло багато емоцій, а головне - світлу віру в наше щасливе майбутнє.

Дякую усім причетним до театралізованого дійства та майстерок:

- дітям, що виступали, і тим, хто готував смаколики для наших захисників;

- батькам, хто прийшов сьогодні до школи, і тим, хто проводив майстерки, підтримував і надихав своїх дітей;

- учителям, які підготували дітей до свята;

- вчительському ансамблю за веснянку та танець!


Трохи про цей день:

Веснянки

Веснянки, традиційні старовинні пісні, сьогодні, у день Стрітення Господнього, співали діти 2Б класу разом зі своїми батьками та учительками.

Веснянка - то символ закликання весни.

Веснянки звеселяють людей, несуть позитивний заряд енергії, красу народної творчості, в них закладений генетичний код нашої нації та дорогоцінний скарб культури українського народу. Веснянок навчила Олена Пришляк-Коцан

Цього дня господині печуть "жайворонки" – сорок булочок із медом у формі пташок – символ того, що пташки скоро повернуться. Пригостила усіх "жайворонками" улюблена вчителька Наталія Горак.


Як ми жайворонків випікали, весну закликали.

Учні 8Б класу разом з майстринею Галина Зінько (до речі, це матуся одного з наших учнів) сьогодні були в захваті від кулінарної майстерки.

Жайворонки вдалися і попрямують до наших захисників у військовий госпіталь.


Пампушки

Смачненькі пампушки та пряники прикрашали разом з батьками учні 1-Б класу з любов‘ю та вдячністю відважним захисникам.


Пряники

Щира подяка батькам учнів 4-Б класу,які долучилися до доброї справи. Вже завтра смакуватимуть пряниками наші поранені бійці.


Окопні свічки

Учні 2-А класу своїми маленькими серцями зігрівають наших захисників та передають їм свою любов у вигляді окопних свічок, які виготовили власноруч.


Смаколики

Сьогоднішня ранкова зустріч в 3-Б та 1-В класі пройшла нетрадиційно. Діти величали Стрітення Господнє та наповнювались позитивними емоціями. Адже поруч були найрідніші - батьки. Усі смаколики передадуть в 24 ОМБ.


Чарівні вироби

Майстер-клас для учнів 3-А та 4-А класів з виготовлення пташок та коробочок-сюрпризів провели матусі - майстрині на всі руки. Було цікаво, весело та корисно. Адже разом працювати, пізнавати щось нове - це незабутньо!

Хай ці чарівні вироби принесуть не лише весну, а й перемогу!

Театралізоване дійство "Хай буде весна!"

А ви знаєте, що означає для українців цей день - 15 лютого? У ньому поєдналося Стрітення Господнє та день закликання весни. Стрітення Господнє щорічно відзначається 15 лютого. Цей день належить до 12 головних свят, які присвячені Христу і подіям з його життя. Назва свята перекладається як "зустріч", бо в цей день зустрічаються Старий і Новий заповіти. З вистави діти, учителі та батьки дізналися, що у цей день Діва Марія і Йосиф прийшли з немовлям Ісусом в храм, щоб принести Богу подяку за первістка. В храмі їх зустрів Симеон Богоприємець. Він уособлює людство, тому що він чекав пришестя Христа, жив близько 300 років. Симеон бере немовля на руки та помирає. У немовляті Ісусі Симеон відразу визнав Месію. У цей день віряни освячують воду і свічки. Свічки мали лікувальну силу. Їх використовували у різних обрядах, очищали дім. У народі кажуть, що на це свято зустрічаються зима і весна. Зима відправляється туди, де була весна, а весна – туди, де була зима. По дорозі вони зустрічаються і сперечаються між собою. Хто перемагає в суперечці, той залишиться на цих землях хазяйнувати якийсь час. За повір’ям, якщо до вечора потеплішає, то виграло літо і скоро прийде тепло. Якщо ввечері похолодає, то зима на деякий час затримається. У народі кажуть, що на Стрітення зима йде туди, де було літо, а літо — де була зима. Дякуємо юним акторам, батькам, учителям, а також режисерці-постановниці вистави Наталя Бойко, музичній керівниці Олена Пришляк-Коцан, хореографині Christina Olishchuk Хай буде весна! І наша перемога!






13 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page